Dagelijks geopend voor deskundig advies
020 220 41 41
Sales en Service:

Ma. t/m vrij. 09:00 – 17:45 uur

Za. & zo. zijn wij gesloten

Kies je cruise expert

trans-Atlantisch Van Fort Lauderdale met de Volendam

100 nachten, 63 havens met deVolendamHolland America Line#17693888
Inbegrepen:
  • volpension
  • Bezoek de Greenhouse Spa & Salon
  • Verzameling van prachtige kunstwerken aan boord
  • Digitale workshops van Windows
Map Marker
Wachten
  • Holland America Line
  • Volendam
  • trans-Atlantisch
  • Fort Lauderdale
  • IJmuiden (Amsterdam), Nederland
  • 100 nachten
  • 25-01-2025
  • 17693888
    • volpension
Route & kaart
Uitverkocht

Dag

haven

info

1Fort Lauderdale, Verenigde StatenInscheping19:00
vertrek 19:00
Fort Lauderdale ligt in de staat Florida en heeft ongeveer 186.000 inwoners. Vanwege de vele grachten staat Fort Lauderdale ook wel bekend als het Amerikaanse Venetië. De stad werd in de jaren '70 bekend door een invasie van studenten die hier hun springbreak gingen vieren. Door de jaren heen zijn deze studenten vervangen door cruisereizigers. Fort Lauderdale biedt prachtige stranden, musea, een grote rommelmarkt en 's werelds grootste drive-in theater, dat dertien schermen heeft.
2op zee
3op zee
4Santo Domingo, Dominicaanse Republiek08:0017:00
aankomst 08:00vertrek 17:00
Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek, is een van de grootste steden van de West-Indische eilanden. De oude stad staat op de UNESCO werelderfgoed lijst. Bezienswaardig zijn vooral de Viceregal Museum in het voormalige paleis en de ruïnes van de eerste kloosters in Amerika. Bovendien stad bevindt zich het fort Fortaleza Ozama hier, het oudste fort van de Verenigde Staten.
5op zee
6Santa Marta, Colombia08:0017:00
aankomst 08:00vertrek 17:00
Santa Marta is gelegen aan de Colombiaanse Caribische kust en is de thuisbasis van de Sierra Nevada de Santa Marta, de hoogste bergen van het land. Bovendien is de Tayrona Nationaal Park ten oosten van de stad gelegen. Geniet van het kristalheldere water, kleurrijke zeeleven en de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada.
7op zee
8Puerto Limón, Costa Rica08:0017:00
aankomst 08:00vertrek 17:00
Puerto Limón is een havenstad aan de kust van Costa Rica dat in 1870 gesticht is. De stad beschikt over prachtige landschappen met veel planten en bomen, witte stranden en helderblauw water. Er zijn karakteristieke markten en winkeltjes waar u lekker kunt rondneuzen. U kunt ook het regenwoud verkennen in Veragua Rainforest Park, waar u aapjes kunt spotten en watervallen kunt bewonderen. Geniet van heerlijke streekgerechten of Caribische koffie langs het water en geniet vooral van de rust en ontspannen sfeer in Puerto Limón.
9Fuerte Amador, Panama
Fuerte Amador is een klein tropisch eiland dat wordt gezien als de toegangspoort naar Panama City. Op het eiland vindt u vele restaurants en winkels die u uitnodigen lekker te flaneren. Een cruise door het Panamakanaal is indrukwekkend maar zeker ook leerzaam. Kom alles te weten over de constructie en functies van dit door de mens gemaakte wonder. Ook kunt u genieten van city-, kanaal-, en culturele excursies. Ontdek dit eiland in de Stille Oceaan en geniet van elk moment.
9Panamakanaal
Het Panamakanaal verbindt de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan met elkaar. Sinds de eerste reis, die in 1914 plaatsvond, is dit kanaal een van de belangrijkste waterwegen in de wereld. Het kanaal wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd dankzij de lengte en de fascinerende omgeving rond het Panamakanaal. Het kanaal is ruim 81 kilometer lang en is omringd door prachtige, groene kusten en indrukwekkende sluizen. De drie grootste sluizen zijn Miraflores Locks, Pedro Miguel Locks en de Gatún Locks.
10op zee
11op zee
12Manta, Ecuador06:0020:00
aankomst 06:00vertrek 20:00
Manta is een kustplaats in het westen van Zuid-Amerika, dat een aantrekkelijk klimaat en schitterende langgerekte stranden heeft. Het is de tweede grootste havenstad van het land. De stranden zijn perfect om diverse watersporten uit te oefenen of aan te leren, zoals kitesurfen, windsurfen, duiken en snorkelen. Manta is nog niet ontdekt door de meerderheid van de toeristen en is daarom perfect als u op uw gemak het echte Ecuador wilt ontdekken. Langs de kust kunt u heerlijk genieten van lokale gerechten terwijl u geniet van het uitzicht op de oceaan.
13op zee
14Salaverry (Trujillo), Peru07:0018:00
aankomst 07:00vertrek 18:00
Salaverry (Trujillo), Peru
In het westen van Peru ligt het mooie havenstadje Salaverry. Deze stad telt ongeveer 15.000 inwoners en dient als haven voor Trujillo, de tweede grootste stad van Peru. In de omgeving bevinden zich diverse boeiende archeologische locaties waar u opgravingen kunt bewonderen. De Ruïnes van Chan Chan in Trujillo zijn een fascinerende bezienswaardigheid die tevens op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. De kleurrijke stad Trujillo biedt ook tal van waanzinnige bezienswaardigheden en activiteiten. Het Freedom Monument , de Kathedraal Basilica van St. Mary en de Botanische Tuinen zijn erg indrukwekkend.
15op zee
16Lima-Callao, PeruOvernachting06:00
aankomst 06:00
Lima-Callao, Peru
Lima is de Peruaanse hoofdstad en tevens de grootste stad van het land. Samen met de havenstad Callao vormt Lima het grootstedelijk gebied van de Zuid-Amerikaanse westkust. Het historische centrum van Lima staat sinds 1990 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Door een culturele mix van westerse invloeden en inheemse culturen zijn er in Lima veel verschillende wijken te vinden. Ongeveer 40 km ten zuidoosten van Lima bevindt zich de archeologische opgraving Pachacamac. Hier zijn nog verschillende tempels te bezichtigen. Gevonden opgravingen kunt u in het museum bekijken.
17Lima-Callao, Peru18:00
vertrek 18:00
Lima-Callao, Peru
Lima is de Peruaanse hoofdstad en tevens de grootste stad van het land. Samen met de havenstad Callao vormt Lima het grootstedelijk gebied van de Zuid-Amerikaanse westkust. Het historische centrum van Lima staat sinds 1990 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Door een culturele mix van westerse invloeden en inheemse culturen zijn er in Lima veel verschillende wijken te vinden. Ongeveer 40 km ten zuidoosten van Lima bevindt zich de archeologische opgraving Pachacamac. Hier zijn nog verschillende tempels te bezichtigen. Gevonden opgravingen kunt u in het museum bekijken.
18General San Martín, Peru08:0017:00
aankomst 08:00vertrek 17:00
In het kleine plaatsje General San Martín aan de Peruaanse kust wachten u vele interessante trips, die u een eerste blik zullen verschaffen van het land. De Inca cultuur behoort tot Peru. Bezoek een van de oude heilige plaatsen en ontdek het verhaal/geschiedenis achter deze oude cultuur.
19op zee
20Arica, Chili08:0017:00
aankomst 08:00vertrek 17:00
Arica ligt in het Zuid-Amerikaanse land Chili en wordt in de volksmond ook wel "de stad van het eeuwige voorjaar" genoemd. Arica zal u niet alleen verassen met zijn stranden en helder blauw water, maar ook met bezienswaardigheden zoals het archeologisch museum en het douanehuisje, ontworpen door Gustav Eiffel.
21op zee
22Antofagasta, Chili08:0017:00
aankomst 08:00vertrek 17:00
Antofagasta, Chili
De stad Antofagasta ligt in het noorden van Chili aan de rand van de woestijn Atacama. In de stad wonen meer dan 300.000 mensen. De naam Antofagasta komt oorspronkelijk uit de taal Quechua en betekend "Dorp aan de grote Zoutzee."
23op zee
24San Antonio, Chili08:0017:00
aankomst 08:00vertrek 17:00
San Antonio is een kustplaats gelegen in het midden van Chili. De stad ligt tussen heuvels en duinen. Het gebied staat bekend om de vis. De haven is dan ook de grootste in vracht opslag en de drukste van de westkust van Zuid-Amerika. San Antonio heeft een mediterraan klimaat dat vooral beïnvloed wordt door de zeewind. Ga voor een wandeling langs het water op de boulevard en probeer de Chileense specialiteit vis die dagvers wordt geserveerd.
25op zee
26San Juan Bautista (Chile, Robinson Crusoe Island)08:0017:00
aankomst 08:00vertrek 17:00
Dit eiland is bekend door het wereldberoemde werk Robinson Crusoe door Daniel Dafoe. Het schrijven van deze roman werd geïnspireerd door een Schotse zeeman die vier jaar in volledige eenzaamheid op het eiland leefde. Ontdek een prachtig eiland met een adembenemend landschap.
27op zee
28Puerto Montt, Chili08:0017:00
aankomst 08:00vertrek 17:00
De havenstad Puerto Montt heeft een wonderschone skyline met de vulkaan Calbuco op de achtergrond. Deze vulkaan behoort tot de actieve vulkanen in Chili. Toch is sinds 1961 de vulkaan niet meer uitgebarsten. De regio rondom Puerto Montt kent een lange historie, dat meer dan duizenden jaren terug gaat. In Puerto Montt mag in ieder geval een bezoek aan de ambachtelijke markt in de haven niet ontbreken.
29Castro, Chili08:0017:00
aankomst 08:00vertrek 17:00
Castro, Chili
Castro is de hoofdstad van het tweede grootste eiland van het archipel Chiloé en is gelegen in de regio de Los Lagos. Castro staat bekend om zijn vissershuizen op palen, gevonden kunnen worden langs de kust. De stad heeft een mild klimaat met een hoge luchtvochtigheid.
30Puerto Chacabuco (Aysén), Chili08:0017:00
aankomst 08:00vertrek 17:00
Puerto Chacabuco is een kleine havenstad in het westen van Patagonië. In de buurt bevinden zich onder andere het National Park Laguna San Rafael. Bewonder hier de unieke natuur, dat wordt gevormd door gletsjers, fjorden en vulkanen.
31Chileense fjorden, Chili
Chileense fjorden, Chili
De Chileense fjorden worden beschouwd als imposant en spectaculair. Ontdek een prachtige regio en geniet van geweldige uitzichten vanaf uw schip. U zult gegarandeerd van de Chileense fjorden genieten.
32Sarmiento Kanaal, Chili
Sarmiento Kanaal, Chili
In de buurt van de Chileense fjorden ligt het mooie Sarmiento kanaal. Hier heeft u een adembenemend uitzicht over de omgeving, die u in geen geval wilt missen.
32Amalia Gletsjer, Chili
Amalia Gletsjer, Chili
In de zuidelijke Patagonische poolmeren bevindt zich de Amalia Gletsjer. Anders dan andere gletsjers, heeft deze een bijzonder spectaculaire vorm.
33Straat Magellaan, Chili
De Straat Magellaan, die kort voor het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika de Atlantische oceaan met de Stille Oceaan verbind, is een zeestraat met talloze eilanden en zijkanalen. Het is gelegen tussen het Zuid-Amerikaanse vasteland en het eiland Tierra del Fuego en behoort sinds 1881 tot het Chileense grondgebied.
33Beagle-Kanaal-Passage, Chili
Beagle-Kanaal-Passage, Chili
Het Beaglekanaal passage onderscheidt zich door zijn charme en dat puur natuur gevoel. Een verscheidenheid aan dieren heeft hier zijn leefgebied gecreëerd en met een beetje geluk zie je onder andere dolfijnen, walvissen, zeeolifanten, zeeleeuwen en pinguïns. Bovendien laten gletsjers en de Darwin Cordillera onvergetelijke indrukken acter.
33Cockburn Kanaal, Chili
Cockburn Kanaal, Chili
Het Cockburn Kanaal is onderdeel van de regio Tierra del Fuego aan het einde van het Zuid-Amerikaanse continent met uitzicht op de Antarctische Oceaan. Het is verbonden met de Straat van Magellan en het Beagle Kanaal.
33Punta Arenas, Chili06:0018:00
aankomst 06:00vertrek 18:00
Punta Arenas is met meer dan 100.000 inwoners de meest zuidelijke grote stad van Chili. De inwoners van deze stad komen uit verschillende landen. Zo vindt u er Portugese zeevaarders en Engelse dierenfokkers. De Kroaten hebben een sterke invloed gehad in de ontwikkeling van de stad. Dit is terug te zien in de gebouwen en de winkels. Het landschap van Punta Arenas bestaat voor een groot gedeelte uit gletsjers, meren en fjorden. In de provincie Magallanes zijn meer pinguïns dan mensen.
34Glacier Alley, Argentinië
Glacier Alley is een reeks van prachtige gletsjers. Glacier Alley is gelegen in het Beaglekanaal, dat maar liefst 240 kilometer lang is. U kunt genieten van een adembenemend uitzicht over de Glacier Alley gletsjer en als u geluk heeft kunt u ook nog eens de pinguïns en zeehonden spotten.
34Ushuaia, Argentinië14:0020:00
aankomst 14:00vertrek 20:00
Ushuaia is de zuidelijkste stad van Argentinië en ligt dichtbij het ​​Tierra del Fuego National Park met zijn spectaculaire landschappen. Bekijk de stad en de omgeving ook eens van boven af. Vanaf de gletsjer Martial heeft u een prachtig uitzicht. Het stadje lijkt erg Scandinavisch door de houten huizen, prachtige natuurlandschappen en vrolijke kleuren. De stad bevindt zich op het eiland 'Vuurland'. Dit eiland kent veel verschil tussen zomer en winter, wat het een interressante plek maakt voor elk seizoen.
35Kaap Hoorn, Chili
Kaap Hoorn, Chili
Kaap Hoorn ligt op de landtong van een Chileense rotseiland. De omvaart van de Kaap behoort tot een van de moeilijkste passages met het schip. De Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan ontmoeten elkaar hier met hun koude en warme water massa's, wat resulteert in een sterke stroom.
36op zee
37op zee
38Antarctic Peninsula (Cruising only)Overnachting08:00
aankomst 08:00
-
39Antarctic Peninsula (Cruising only)Overnachting
-
40Antarctic Peninsula (Cruising only)18:00
vertrek 18:00
-
41op zee
42Stanley, Falklandeilanden08:0017:00
aankomst 08:00vertrek 17:00
Stanley is de enige stad op de Falklandeilanden en de thuisbasis van ongeveer 2.500 mensen. Ontdek de kleine stad, dat sinds de 19de eeuw hier gevestigd is. De stad is het centrale inkoopgebied voor het hele eiland. De Engelsen hebben invloed gehad op het eiland. Dit is terug te zien aan de welbekende, rode postbussen en telefoonhokjes. Waar de Falklandeilanden vooral bekend om staan is het grote aantal pinguïns dat er leeft.
43op zee
44Puerto Madryn, Argentinië08:0017:00
aankomst 08:00vertrek 17:00
Bezoek de waanzinnige Argentijnse havenstad Puerto Madryn en geniet van zon, zee, strand en cultuur. Langs de kust vindt u de lekkerste restaurants met een groot assortiment aan regionale lekkernijen om uit te proberen. Naderhand kunt u dan heerlijk uitbuiken op het strand. De kans is groot dat u wilde zeeleeuwen of walvissen spot tijdens uw verblijf in Puerto Madryn! Vanaf juni tot december zijn er veel walvissen te bewonderen en er worde trips georganiseerd om met de zeeleeuwen te zwemmen.
45op zee
46op zee
47Montevideo, Uruguay08:0018:00
aankomst 08:00vertrek 18:00
Montevideo is de stad met de hoogste kwaliteit van leven in Zuid-Amerika. Ontdek deze stad met vele parken, die voornamelijk worden gevonden in de buitenwijken van Montevideo. In het centrum van de stad is er, naast een aantal oudere gebouwen, moderne hoogbouw dat de stad het politieke, financiële en culturele centrum van het land maakt. Tijd om te ontspannen is er ook. Dit kan op een van de vele stranden die hier te vinden zijn.
48Buenos Aires, ArgentiniëOvernachting08:00
aankomst 08:00
Buenos Aires, Argentinië
Buenos Aires is een van de meest populaire steden in Zuid-Amerika. Hier ontdekt u de historische hoogtepunten, het typische Zuid-Amerikaanse ritme en vele culinaire hoogstandjes. De stad bruist de hele dag door. Geniet in de nacht van tango shows en theatervoorstellingen en overdag van de wereldberoemde Argentijnse steaks. Een waardevolle plek in de stad is het Plaza de Mayo, waar de republiek onafhankelijk werd verklaard.
49Buenos Aires, Argentinië17:00
vertrek 17:00
Buenos Aires, Argentinië
Buenos Aires is een van de meest populaire steden in Zuid-Amerika. Hier ontdekt u de historische hoogtepunten, het typische Zuid-Amerikaanse ritme en vele culinaire hoogstandjes. De stad bruist de hele dag door. Geniet in de nacht van tango shows en theatervoorstellingen en overdag van de wereldberoemde Argentijnse steaks. Een waardevolle plek in de stad is het Plaza de Mayo, waar de republiek onafhankelijk werd verklaard.
50Punta del Este, Uruguay08:0017:00
aankomst 08:00vertrek 17:00
Punta del Este zal u betoveren met haar verfijnde en gevarieerde omgeving. U kunt over de promenade Avenida Gorlero flaneren, het Casapueblo ontdekken of het beeldhouwwerk "Los Dedos" bewonderen. U zult zich in ieder geval niet vervelen in Punta del Este. De stad is verdeeld in twee delen. De delen zijn compleet tegenovergesteld van elkaar. Een deel heet Playa Mansa. Dit gedeelte is redelijk rustig. Het andere gedeelte, Playa Brava, is drukker.
51op zee
52op zee
53Rio de Janeiro, BraziliëOvernachting08:00
aankomst 08:00
Rio de Janeiro, Brazilië
Rio de Janeiro staat bekend om veel dingen. Ten eerste is het monumentale figuur van Christus op de Corcovado berg wereldwijd bekend. Daarnaast staat het bekend om de prachtige stranden, zoals Copacabana. Ook het meest kleurrijke en levendige carnaval vindt in Rio de Janeiro plaats. Hier kunt u het gehele jaar op samba ritmes dansen. Erg speciaal is de wijk 'Tijuca'. Deze wijk heeft een enorm regenwoud genaamd het Tijucawoud. Dit is het grootste woud dat zich midden in een stad bevindt. Geniet van een verblijf in deze stad waar u elke dag iets nieuws kunt ontdekken.
54Rio de Janeiro, Brazilië20:00
vertrek 20:00
Rio de Janeiro, Brazilië
Rio de Janeiro staat bekend om veel dingen. Ten eerste is het monumentale figuur van Christus op de Corcovado berg wereldwijd bekend. Daarnaast staat het bekend om de prachtige stranden, zoals Copacabana. Ook het meest kleurrijke en levendige carnaval vindt in Rio de Janeiro plaats. Hier kunt u het gehele jaar op samba ritmes dansen. Erg speciaal is de wijk 'Tijuca'. Deze wijk heeft een enorm regenwoud genaamd het Tijucawoud. Dit is het grootste woud dat zich midden in een stad bevindt. Geniet van een verblijf in deze stad waar u elke dag iets nieuws kunt ontdekken.
55Armação dos Búzios, Brazilië08:0014:00
aankomst 08:00vertrek 14:00
Armação dos Búzios, Brazilië
Armação dos Búzios, in het kort ook Búzios, ligt ten oosten van Rio de Janeiro op een 16 km² groot schiereiland. In Búzios vindt u talrijke designerwinkels, bars en restaurants. Actieve bezoekers kunnen surfen en scubaduiken. Daarnaast kan er op de prachtige stranden genoten worden van de zon en van boulevards. Een prachtig natuurgebied dat u zeker bezoeken moet, is het Ponta da Lagoinha Highlights van Armação dos Búzios
56op zee
57Salvador da Bahia, Brazilië08:0015:00
aankomst 08:00vertrek 15:00
In Salvador, de hoofdstad van de Braziliaanse staat Bahia, kunt u nog steeds ondervinden hoe veel invloed Afrika heeft gehad op de lokale cultuur. Dit is het meest zichtbaar in de religie, keuken en taal. Naast deze culturele flair heeft Salvador ook vele bezienswaardigheden te bieden. Om een beeld van het koloniale verleden te krijgen, kunt u het beste het historische deel van de stad Salvador verkennen. Dit is heel goed mogelijk te voet. Salvador staat verder bekend om zijn straatcarnaval, dat zes dagen en nachten kleurrijk wordt gevierd.
58Maceió, Brazilië08:0017:00
aankomst 08:00vertrek 17:00
De stad met ongeveer 900.000 inwoners is altijd erg populair onder de toeristen vanwege de lange witte stranden en het achterland met mango en kokos tuinen.
59Recife, Brazilië08:0023:00
aankomst 08:00vertrek 23:00
Recife is gelegen in het noordoosten van Brazilië, direct aan de Atlantische Oceaan. Het landschap in en rond Recife biedt bergen, grote schelpdieren, koraalriffen en prachtige stranden. Recife is portugees voor rif. De stad heeft deze naam gekregen, omdat het door een groot zwart rif beschermt wordt. De stad ligt verspreid over eilanden. Bruggen zijn gebouwd om de stadsdelen met elkaar te blijven verbinden. Het gebied heeft het hele jaar heerlijk tropisch weer, waardoor het een ideale cruisebestemming is.
60op zee
61Fortaleza, Brazilië08:0017:00
aankomst 08:00vertrek 17:00
Fortaleza is gelegen in het noordoosten van Brazilië, in de staat Ceará. Fortaleza heeft een aantal zeer mooie stranden. Hier is een ontspannen dag op zee gegarandeerd. Daarnaast kunt u in de stad genieten van heerlijke cocktails en maaltijden terwijl u luistert naar de samba ritmes.
62op zee
63op zee
64Barra Norte Sea, Brazilië
Barra Norte Sea, Brazilië
64Amazonas, Brazilië
Amazonas, Brazilië
De Amazonas is van de watterrijkste rivieren ter wereld. Hij stroomt vanuit het noorden van Zuid-Amerika van het Andesgebergte tot aan de Atlantische Oceaan, omgeven door het Tropische Regenwoud. De Amazonas heeft meer dan 1.000 zijrivieren en vertegenwoordigd daarmee 's werelds grootste rivierstelsel. Geniet u van de ongerepte natuur van het oerwoud met haar adembenemende flora en fauna.
65Santarém, Brazilië08:0017:00
aankomst 08:00vertrek 17:00
Beleef de diverse stad Santarém. De stad ligt tussen twee rivieren, de Amazone en de Rio Tapajos. De stad is zeker de moeite waard. Wandel over de prachtige boulevard, kom tot rust in de verkoelende parken of eet een heerlijke maaltijd in de lokale restaurants. Het gebied rondom Santarém zit vol geschiedenis. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in de rotstekeningen. Daarnaast kunt u naar Floresta Nacional, waar u kunt wandelen, kanoën en verschillende dieren kunt spotten.
66Boca da Valeria, Brazilië07:0014:00
aankomst 07:00vertrek 14:00
Boca da Valeria, Brazilië
Boca da Valeria is een traditioneel rivierdorp met 75 inwoners. Hier kunt u het oorspronkelijke leven met de gewoonten en tradities ervaren en de mensen in traditionele kleding ontmoeten. Fascinerend is het bosgebied en het grootste zoetwater reservoir in de wereld.
67Manaus, BraziliëOvernachting08:00
aankomst 08:00
Manaus is de grootste stad van de Amazone. Het is een aparte en indrukwekkende stad omdat het in het midden van de jungle gelegen is. Manaus beschikt niet over heel veel oude koloniale gebouwen, maar heeft wel een aantal bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Zo kunt u de lokale dierentuin bezoeken, waar zowel dieren buiten de kooien te vinden zijn als in de kooien. Om eens aan het stadscentrum te ontsnappen kunt u uw dag combineren met een museumdag en een dagje aan het strand. Manaus is de perfecte stop tijdens uw Amazone avontuur!
68Manaus, Brazilië15:00
vertrek 15:00
Manaus is de grootste stad van de Amazone. Het is een aparte en indrukwekkende stad omdat het in het midden van de jungle gelegen is. Manaus beschikt niet over heel veel oude koloniale gebouwen, maar heeft wel een aantal bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Zo kunt u de lokale dierentuin bezoeken, waar zowel dieren buiten de kooien te vinden zijn als in de kooien. Om eens aan het stadscentrum te ontsnappen kunt u uw dag combineren met een museumdag en een dagje aan het strand. Manaus is de perfecte stop tijdens uw Amazone avontuur!
69Parintins, Brazilië08:0017:00
aankomst 08:00vertrek 17:00
Parintins is met ongeveer 100.000 inwoners de tweede grootste stad in de deelstaat Amazonas in Brazilië. De stad is gelegen op het eiland Tupinambarana. Elk jaar tegen het einde van juni vindt in Parintins een speciaal spektakel plaats, namelijk het festival rondom de traditionele dans "Bumba-meu-boi". Wat letterlijk "Sta op, mijn os!" betekent. Dit festival viert de opstanding van een os en door middel van een kleurrkijke optocht met prachtige kostuums en in combinatie met dansspel wordt de opstanding gevierd.
70Alter do Chão, Brazilië08:0014:00
aankomst 08:00vertrek 14:00
Alter do Chão is een kleine stad aan de Rio Tapajós in Brazilië. De voormalige vissersplaats ligt maar circa 40 km van Santarém vandaan en is een geliefde badplaats. Het "Lago Verde" (groene zee) biedt u een zeer bijzonder natuurschouwspel - de kleur van het water veranderd elke dag van diep blauw in smaragd groen.
71Barra Norte Sea, Brazilië
Barra Norte Sea, Brazilië
71Amazonas, Brazilië
Amazonas, Brazilië
De Amazonas is van de watterrijkste rivieren ter wereld. Hij stroomt vanuit het noorden van Zuid-Amerika van het Andesgebergte tot aan de Atlantische Oceaan, omgeven door het Tropische Regenwoud. De Amazonas heeft meer dan 1.000 zijrivieren en vertegenwoordigd daarmee 's werelds grootste rivierstelsel. Geniet u van de ongerepte natuur van het oerwoud met haar adembenemende flora en fauna.
72op zee
73Duivelseiland, Frans-Guyana08:0017:00
aankomst 08:00vertrek 17:00
Het Duivelseiland ligt 13 km voor de kust van Frans-Guyana in Zuid-Amerika en is sinds de film "Papillon" met Dustin Hoffman en Steve McQueen uit 1973 zeer bekend.
74op zee
75op zee
76op zee
77op zee
78Mindelo, Kaapverdië08:0017:00
aankomst 08:00vertrek 17:00
Welkom op de rivièra van Kaapverdië, compleet met geplaveide straten, felgekleurde gebouwen en jachten in een rustige haven. De haven in Mindelo is de belangrijkste industriële haven van het land. Vroeger was deze haven een belangrijk middel voor de kolenhandel en vandaag de dag is de haven nog steeds een grote bron van welvaart voor de stad. Mindelo is het culturele centrum van het land en vele dichters en musici komen hier vandaan. In de lokale bistro's en bars vindt u deze culturele aspecten ook terug.
79Praia (Santiago), Kaapverdië08:0017:00
aankomst 08:00vertrek 17:00
Praia (Santiago), Kaapverdië
De hoofdstad van de Republiek Kaapverdië is Praia. De stad bevindt zich op het grootste eiland van Kaapverdië: Santiago. In Praia wacht u een interessante mix van Afrikaanse en Europese sferen. De fascinerende muziek, leuke markten, verschillende bezienswaardigheden en adembenemende stranden nodigen u uit voor een bezoek.

Highlights van Praia
  • Bezoek een van de markten (Assomada) voor lokale specialiteiten
  • De traditionele dans Batuku kan overal gezien worden in de stad
  • Probeer het nationale gerecht Cachupa uit
80op zee
81Banjul, Gambia08:0017:00
aankomst 08:00vertrek 17:00
De stad Banjul ligt op de zandbank eiland genaamd St. Mary's eiland en is de hoofdstad van Gambia. Op het moment van de Britse koloniale overheersing, werd er een fort en de opstelling Six-Gun Battery gebouwd om de slavenhandel tegen te gaan. De Six-Gun Battery 203 werd uitgeroepen tot een UNESCO werelderfgoed benoemd. De triomfboog boven de stad is de landmark.
82Dakar, Senegal08:0017:00
aankomst 08:00vertrek 17:00
Dakar is de hoofdstad en gelijktijdig ook de grootste stad van Senegal. Het verbindt de moderne flair van de stad met de traditionele Afrikaanse levenswijze. Het is een stad van contrasten, waar paard en wagen op de snelweg rijden en glimmende auto's door kleine zandwegen rijden. De schoonheid van Dakar komt niet van de architectuur, maar van de lokale mensen en de gezellige sfeer die hier hangt. De oorspronkelijke marktjes, musea, kunstgallerieën, filmfestivals en de uitstekende Afrikaanse keuken kenmerken de stad en zorgen voor bedrijvigheid in deze havenstad.
83op zee
84op zee
85Arrecife, Lanzarote, Spanje08:0017:00
aankomst 08:00vertrek 17:00
Arrecife, Lanzarote, Spanje
Arrecife is de hoofdstad van het Canarische Eiland Lanzarote. In het jaar 1500 was Arrecife nog een klein vissersdorp. Door de jaren heen is de stad enorm gegroeid. Tot de bezienswaardigheden van het eiland behoren een krater met lagune, de Papagayo stranden, het uitkijkpunt del Río en de langste lavatunnel van de wereld. Op het eiland kunt u als toerist heerlijk genieten van de ontspannen levensstijl terwijl u een wandeling maakt over de uitgestrekte boulevard. In de avonduurtjes kunt u tot rust komen op een terrasje en genieten van een heerlijk spaans hapje en drankje.
86Agadir, Marokko07:0013:00
aankomst 07:00vertrek 13:00
Agadir biedt u prachtige stranden waar u heerlijk kunt zwemmen en ontspannen. Er is niet veel meer over van de cultuur en historische gebouwen van de stad door een verwoestende aardbeving in 1960. Vandaag de dag is Agadir vooral een toeristische plek waar u 300 dagen van het jaar kunt genieten van de zon. Daarnaast heeft u vanuit Agadir een goede verbinding naar andere prachtige steden in Marokko, zoals Marrakech en Casablanca.
87Casablanca, Marokko07:0020:00
aankomst 07:00vertrek 20:00
Deze Marrokaanse metropool is een accurate weergave van de moderne natie dat Marroko vandaag de dag is. Omdat Casablanca een moderne Marrokaanse stad is, zult u ook niet veel merken van cultuurverschillen. Casablanca is de grootste stad van Marokko en daardoor verantwoordelijk voor het grootste deel van de nationale economie. Casablanca bestaat uit verschillende delen; het moderne gedeelte, het rijke gedeelte en het nieuwe gedeelte met verschillende stranden.
88Gibraltar, Engeland11:0017:00
aankomst 11:00vertrek 17:00
Gibraltar ligt in het westen van de Middellandse Zee in Zuid-Europa. Het ligt aan de grens met Spanje en Marokko. De Britse kolonie kan met het oog op de verschillende bezienswaardigheden in drie delen verdeeld worden. De oude binnenstad (North Town) tekent zich door de vele historische gebouwen, waaronder het Moorse kasteel uit de 8ste eeuw. In het tweede gedeelte, South Town, bevindt zich het Europa Point (het meest zuidelijke punt van Gibraltar). Het derde deel bestaat uit het gebied rondom de bekende apenrots.
89op zee
90Barcelona, SpanjeOvernachting08:00
aankomst 08:00
Barcelona, Spanje
Traditie en moderniteit ontmoeten elkaar in Barcelona en creëerden een van de mooiste steden in Spanje. Met ongeveer 1.620.000 inwoners is Barcelona de tweede grootste stad van het land. In Barcelona kunt u genieten van prachtige stranden, kunst, de heerlijke Spaanse keuken en prachtige winkels. Ontdek de prachtige straatjes in de oude stad 'Ciutat Vella' en bezoek de magische fontein 'Font Màgica'. Ook zijn er prachtige kerken en kathedralen te bezichtigen in het stadcentrum van Barcelona.
91Barcelona, Spanje17:00
vertrek 17:00
Barcelona, Spanje
Traditie en moderniteit ontmoeten elkaar in Barcelona en creëerden een van de mooiste steden in Spanje. Met ongeveer 1.620.000 inwoners is Barcelona de tweede grootste stad van het land. In Barcelona kunt u genieten van prachtige stranden, kunst, de heerlijke Spaanse keuken en prachtige winkels. Ontdek de prachtige straatjes in de oude stad 'Ciutat Vella' en bezoek de magische fontein 'Font Màgica'. Ook zijn er prachtige kerken en kathedralen te bezichtigen in het stadcentrum van Barcelona.
92op zee
93Cádiz, Spanje08:0018:00
aankomst 08:00vertrek 18:00
Cádiz, Spanje
Cádiz is een havenstad aan de zuidwestkust van Spanje. Zon, zee en strand is zeker wat u hier kunt verwachten. Verder bruist Cádiz ook van de pleinen met heerlijke restaurants en gezellige bars en clubs. Playa Caleta, het stadsstrand, is perfect voor borrels, snacks of een lekkere lunch. Met het prachtige uitzicht op zee is dit een ideale plek om een middagje door te brengen. Cultuurliefhebbers komen ook niets te kort in Cádiz. De pittoreske gekleurde huizen en gebouwen zijn al een genot op zich, maar ook zijn er diverse musea, kerken en kathedralen te bezoeken.
94Lissabon, PortugalOvernachting11:00
aankomst 11:00
De hoofdstad van Portugal is een van de oudste steden en biedt toeristen talrijke interessante culturele evenementen. De Torre de Belém en het Mosteiro dos Jerónimos werden in 1983 opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO. Verder heeft Lissabon talrijke bijzondere bouwwerken, parken en musea. Ook is de stad erg geliefd onder Jazz liefhebbers, vanwege het feit dat hier jaarlijks het Jazzfestival "Jazz em Agosto" plaatsvindt. Verder moet u in ieder geval de Portugese keuken een keertje uitgeprobeerd hebben. Een nationale specialiteit van Portugal is bijvoorbeeld stokvis.
95Lissabon, Portugal17:00
vertrek 17:00
De hoofdstad van Portugal is een van de oudste steden en biedt toeristen talrijke interessante culturele evenementen. De Torre de Belém en het Mosteiro dos Jerónimos werden in 1983 opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO. Verder heeft Lissabon talrijke bijzondere bouwwerken, parken en musea. Ook is de stad erg geliefd onder Jazz liefhebbers, vanwege het feit dat hier jaarlijks het Jazzfestival "Jazz em Agosto" plaatsvindt. Verder moet u in ieder geval de Portugese keuken een keertje uitgeprobeerd hebben. Een nationale specialiteit van Portugal is bijvoorbeeld stokvis.
96Leixões, Portugal08:0017:00
aankomst 08:00vertrek 17:00
Leixões is de grootste aangelegde haven van Portugal. Porto is bekend vanwege zijn bekende Port wijn. De havenstad kenmerkt zich door haar schilderachtige sfeer. Dicht op elkaar gebouwde huizen, stijle rotswanden en talrijke terassen dragen bij aan deze sfeer.
97op zee
98Brest, Frankrijk08:0017:00
aankomst 08:00vertrek 17:00
De Franse havenstad Brest ligt in Bretagne, in het uiterste westelijke puntje van Frankrijk. De haven is een van de belangrijkste marinehaven van Frankrijk. In de stad is er een oude fort gelegen van waaruit u een goed overzicht heeft op de marinehaven. In een van de torens is een museum "Musee de la Marine" waarin er veel informatie over de geschiedenis van de haven en de marine te verkrijgen is.
99Cherbourg, Frankrijk08:0018:00
aankomst 08:00vertrek 18:00
Laat u verwelkomen door de op één na grootste kunstmatige haven van Europa in de Franse gemeente Cherbourg. De haven is gelegen aan het Engelse Kanaal aan de noordkant van het schiereiland 'Contentin'. De bouw van de haven begon in 1783 en was na 70 jaar voltooid. Door de vele historische gebeurtenissen tijdens de bouw en erna zijn er verschillende aanpassingen geweest. Zo zijn er meerdere forten toevoegt in het verleden om de haven te beschermen tegen mogelijke aanvallen. Highlights van Cherbourg:
100Zeebrugge (Brugge), België09:0017:00
aankomst 09:00vertrek 17:00
Zeebrugge ligt in het Vlaamse gewest van België. Het stadje heeft ongeveer 3.865 inwoners en is gelegen in de directe omgeving van Brugge. Brugge wordt vooral gekenmerkt door zijn middeleeuwse oude binnenstad, vestingwerken en windmolens. Aangezien Brugge niet werd beïnvloed door oorlog of grote branden, is de stad in zeer goede staat bewaard gebleven. Het is te voet te verkennen, maar ook per boot. Lokale attracties zijn onder andere de Onze-Lieve-Vrouwekerk, diverse musea en de vier stadspoorten.
101IJmuiden (Amsterdam), NederlandOntscheping08:00
aankomst 08:00
IJmuiden (Amsterdam), Nederland
Holland America Line# 17693888

trans-Atlantisch Van Fort Lauderdale met de Volendam

100 nachten, 63 havens met de Volendam
Special
HAL's HAVE IT ALL - Premium pakket met 5 extra's!

Upgrade nu naar het Have It All Premium Cruisepakket van Holland America Line voor slechts 65 EUR per persoon per dag.


Inbegrepen in dit cruisepakket zijn: 

  • Drankpakket (Signature Beverage Package) voor 1e en 2e gast in de hut
  • Internetpakket (Surf Pakket) voor 1e en 2e gast in de hut
  • Excursietegoed voor 1e en 2e gast in de hut ($100-$300 p.p., afhankelijk van de lengte van de cruise)
  • Één of meerdere diners in een specialiteitenrestaurant voor 1e en 2e gast in de hut (afhankelijk van de lengte van de cruise)
  • Crew Appreciation (fooien) 1e en 2e gast in de hut

Als je vragen hebt of meer details wenst, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze cruise-experts.


Voorwaarden zijn van toepassing. Vraag uw cruise consultant of uw afvaart binnen de actie valt. De rederij behoudt zich het recht voor de actie elk moment in te trekken.

Diensten
Diensten inbegrepen:
  • Volpension
  • In- en ontscheping
  • Gebruik van de faciliteiten aan boord (sommige tegen betaling)
  • Havengelden en belastingen
  • Entertainmentprogramma
  • Koffie, thee, ijsthee, water uit de drankapparaten in het buffetrestaurant
De volgende diensten zijn niet bij de prijs inbegrepen:
  • Uitgaven van persoonlijke aard
  • Overige dranken + 15% bedieningstoeslag
  • Fooien aan boord
Extra bij te boeken:
  • Drankenpakket
  • Vluchten
  • Hotels
  • Transfers
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Huurauto's
  • Excursies
Laad meer
Data & Prijzen
LoadingWachten

Selecteer een van de volgende hutcategorieën

Type hut
    Uw reisoverzicht
    LoadingWachten
    Dreamlines fungeert als tussenpersoon voor Holland America Line.
    +
    Als u op "Aanvraag doen" klikt, wordt er een voorlopige, vrijblijvende aanvraag gegenereerd. Onze richtlijnen voor gegevensbescherming zijn van toepassing.
    Overzicht
    Reisplan
    Diensten inbegrepen
    Schip
    Dekken
    Schip klantbeoordelingen
    price loading

    Reisplan

    Cruise Waypoints
    Dag
    haven
    info
    1
    Fort Lauderdale, Verenigde Staten
    Inscheping
    2
    op zee
    3
    op zee
    4
    Santo Domingo, Dominicaanse Republiek
    5
    op zee
    6
    Santa Marta, Colombia
    7
    op zee
    8
    Puerto Limón, Costa Rica
    9
    Fuerte Amador, Panama
    9
    Panamakanaal
    10
    op zee
    11
    op zee
    12
    Manta, Ecuador
    13
    op zee
    14
    Salaverry (Trujillo), Peru
    15
    op zee
    16
    Lima-Callao, Peru
    Overnachting
    17
    Lima-Callao, Peru
    18
    General San Martín, Peru
    19
    op zee
    20
    Arica, Chili
    21
    op zee
    22
    Antofagasta, Chili
    23
    op zee
    24
    San Antonio, Chili
    25
    op zee
    26
    San Juan Bautista (Chile, Robinson Crusoe Island)
    27
    op zee
    28
    Puerto Montt, Chili
    29
    Castro, Chili
    30
    Puerto Chacabuco (Aysén), Chili
    31
    Chileense fjorden, Chili
    32
    Sarmiento Kanaal, Chili
    32
    Amalia Gletsjer, Chili
    33
    Straat Magellaan, Chili
    33
    Beagle-Kanaal-Passage, Chili
    33
    Cockburn Kanaal, Chili
    33
    Punta Arenas, Chili
    34
    Glacier Alley, Argentinië
    34
    Ushuaia, Argentinië
    35
    Kaap Hoorn, Chili
    36
    op zee
    37
    op zee
    38
    Antarctic Peninsula (Cruising only)
    Overnachting
    39
    Antarctic Peninsula (Cruising only)
    Overnachting
    40
    Antarctic Peninsula (Cruising only)
    41
    op zee
    42
    Stanley, Falklandeilanden
    43
    op zee
    44
    Puerto Madryn, Argentinië
    45
    op zee
    46
    op zee
    47
    Montevideo, Uruguay
    48
    Buenos Aires, Argentinië
    Overnachting
    49
    Buenos Aires, Argentinië
    50
    Punta del Este, Uruguay
    51
    op zee
    52
    op zee
    53
    Rio de Janeiro, Brazilië
    Overnachting
    54
    Rio de Janeiro, Brazilië
    55
    Armação dos Búzios, Brazilië
    56
    op zee
    57
    Salvador da Bahia, Brazilië
    58
    Maceió, Brazilië
    59
    Recife, Brazilië
    60
    op zee
    61
    Fortaleza, Brazilië
    62
    op zee
    63
    op zee
    64
    Barra Norte Sea, Brazilië
    64
    Amazonas, Brazilië
    65
    Santarém, Brazilië
    66
    Boca da Valeria, Brazilië
    67
    Manaus, Brazilië
    Overnachting
    68
    Manaus, Brazilië
    69
    Parintins, Brazilië
    70
    Alter do Chão, Brazilië
    71
    Barra Norte Sea, Brazilië
    71
    Amazonas, Brazilië
    72
    op zee
    73
    Duivelseiland, Frans-Guyana
    74
    op zee
    75
    op zee
    76
    op zee
    77
    op zee
    78
    Mindelo, Kaapverdië
    79
    Praia (Santiago), Kaapverdië
    80
    op zee
    81
    Banjul, Gambia
    82
    Dakar, Senegal
    83
    op zee
    84
    op zee
    85
    Arrecife, Lanzarote, Spanje
    86
    Agadir, Marokko
    87
    Casablanca, Marokko
    88
    Gibraltar, Engeland
    89
    op zee
    90
    Barcelona, Spanje
    Overnachting
    91
    Barcelona, Spanje
    92
    op zee
    93
    Cádiz, Spanje
    94
    Lissabon, Portugal
    Overnachting
    95
    Lissabon, Portugal
    96
    Leixões, Portugal
    97
    op zee
    98
    Brest, Frankrijk
    99
    Cherbourg, Frankrijk
    100
    Zeebrugge (Brugge), België
    101
    IJmuiden (Amsterdam), Nederland
    Ontscheping