greatCruisesManyDiscounts
Dagelijks geopend voor deskundig advies
020 220 41 41
verkoop:

Ma. t/m vrij. 09:00 – 17:45 uur

Za. & zo. zijn wij gesloten

Kies Cruise-expert
#17156498

Ontdek Auckland, Dusky Sound en Dunedin

Ponant
1 / 26
Open-air bar aan de achterzijde voor een prachtig uitzicht
Geniet van de veelzijdige theatershows
Panoramische lounge

Bestemming

Australië en Nieuw-Zeeland

Reisduur

11 Nachten

Cruise schip

Le Soléal

Rederij

Ponant

Route

Vertrek 17:30

Auckland is de grootste stad van Nieuw-Zeeland en biedt plaats aan de hoogste toren van het zuidelijk halfrond, de Sky Tower. De toren, die de trots is van de City of Sails, is 328 meter hoog. Door het warme zeeklimaat heersen er in Auckland warme zomers en regenachtige winters. Voordelig voor de vele reizigers die de stad ontmoeten, is dat Auckland een van de zonnigste steden van het land is. Door het aangename klimaat en de stralende zon is de stad de perfecte plek voor verschillende vrijetijdsactiviteiten, zowel op het vasteland als op het water.

Tauranga, een stad die ook wel 'de plaats van rust' wordt genoemd, ligt aan de kust en beschikt daardoor over meerdere stranden. Die stranden zijn, mede door het overvloed aan zonuren, erg populair onder zowel de lokale bevolking als de toeristen. De meeste bedrijvigheid vindt u bij het water, daar vindt u gezellige restaurantjes waar u kunt genieten van de internationale keuken. Vindt u het leuk om zich te mengen met de lokale bevolking? Ga dan een drankje drinken in het restaurant 'The Strand', hier komen de locals na het werk graag nog even samen wat drinken.

Gisborne ligt op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland, waar de rivier Tu-ranganui uitmondt in de Poverty Bay. Op basis van haar ligging kan men vanaf Gisborne de eerste zonnestralen van de dag zien. Bovendien was het het eerste Nieuw-Zeelandse plaatsje, waar James Cook een tussenstop maakte. Gisborne wordt ook wel de 'Chardonnay hoofdstad van de wereld' genoemd. De wijnliefhebbers zullen in deze stad dan ook verblijdt worden door de vele wijnboetiekjes.

Deze stad, die op het Noordereiland gelegen is, is de hoofdstad van de regio Hawke's Bay en staat bekend om haar Art Deco stijl. Al bij een wandeling door de stad wordt het duidelijk dat veel gebouwen in de stad in deze stijl gebouwd zijn. Het was de Britse zeevaarder James Cook die in 1769 in Napier aan wal kwam en de perfecte locatie voor een haven zag. Dankzij de relatief hoge ligging van de stad heeft het vele zonuren en aangename temperaturen, van 's zomers 25 °C tot 's winters 14 °C .

Met Marlborough Sounds, wordt het netwerk van vaarwegen en het schiereiland bedoeld, dat tussen het Noorden en het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland is gelegen. In tegenstelling tot de fjorden, werd Marlborough Sounds niet veroorzaakt door gletsjers. Door bewegingen van de aarde werden sommige delen van de bodem verlaagd, zodat het water in diepe dalen zou kunnen binnendringen. Echter, de Maori hebben een hele andere verklaring voor de oorsprong van deze Sound. In hun mythologie had Kupe, de Polynesische ontdekker van Nieuw-Zeeland, een gevecht met een octopus.

Akaroa is gelegen op Banks Peninsula, dat ligt op het Zuidereiland in de regio Canterbury. De plaats bevindt zich in de buurt van Christchurch aan een natuurlijke haven en wordt versierd door vulkanische heuvels. Akaroa is een zeer geliefde vakantiebestemming in Nieuw-Zeeland, omdat er zich een baai van 30 hectare bevindt, waarin zeer zeldzame dolfijnen zwemmen. Voor deze zeebewoners is bewust een natuurgebied aan de kust gecreëerd, zodat de dolfijnen niet in de visnetten van vissers verstrikt kunnen raken.

Het grootste fjord in Nieuw-Zeeland is Doubtful Sound, dat ook vaak de 'Sound of Silence' genoemd wordt. Dit 421 meter diepe fjord is een lust voor het oog met z'n prachtige watervallen, flora en fauna. Met een beetje geluk spot u dieren zoals zeeleeuwen, walvissen, dolfijnen en zelfs fiordpinguïns. U kunt de fjord van verschillende invalshoeken bekijken zowel per kajak, tijdens een wandeltocht of ga de hoogte in en neem de helikopter. Dat Doubtful Sound één van Nieuw-Zeeland's meest populaire bestemmingen is, is niet moeilijk te geloven.

Het Dusky fjord behoort tot het Fiord National Park dat omgeven is door weelderige groene bossen en rotsen en is gelegen in het zuidwesten van Nieuw-Zeeland. Het 40 kilometer lange en 8 kilometer brede fjord is de perfecte plek om prachtige diersoorten te spotten. Als u geluk hebt, kunt u de indrukwekkende en grote walvissen zien of een groep dolfijnen die door het water springen. Daarnaast is het gebied ook nog eens uitgeroepen tot 'belangrijk vogel gebied' door BirdLife International, omdat het de broedplek is van de Fiordland pinguïns.

Wat is inbegrepen:

Diensten inbegrepen

  • Accommodatie in de geboekte cabine categorie
  • Alle havengelden en belastingen
  • Vervoer van de bagage bij in- en ontscheping
  • Entertainment aan boord
  • Volpension (Bij specialiteitenrestaurants zijn extra kosten mogelijk)
  • Dranken aan boord: water, tafelwijn, koffie en thee bij de hoofdmaaltijden; Koffie en thee in de namiddag.
  • Captain’s Cocktail Party
  • 24-uurs cabineservice
  • Gebruik van de faciliteiten aan boord

Optionele diensten

  • Drankenpakket
  • Vluchten
  • Hotels
  • Transfers
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Huurauto's
  • Excursies
1 / 16

U vaart op:

Le Soléal

Ervaar de unieke sfeer van een jachtcruise aan boord van de Le Soléal. U reist in een luxe en vertrouwde sfeer, naar buitengewone droombestemmingen. Maak onvergetelijke herinneringen met uw gezelschap.

Bouwjaar:

2013

Munteenheid:

EUR

Passagiers:

264
Leer meer over Le Soléal

Wie reist er?

Volwassenen18+ jaren
2
Kinderen0-17 jaren
0
Uitverkocht
  • 2 Volwassenen

  • 11 Nachten

Exclusief Calamiteitenfonds à € 2.50 per reservering en SGR bijdrage à € 5,- per persoon

Heb je hulp nodig? Neem contact op met onze cruise experts.

Ma. t/m vrij. 09:00 – 17:45 uur
Dreamlines fungeert als tussenpersoon voor Ponant.

Ontdek Auckland, Dusky Sound en Dunedin