greatCruisesManyDiscounts
Dagelijks geopend voor deskundig advies
020 220 41 41
verkoop:

Ma. t/m vrij. 09:00 – 17:45 uur

Za. & zo. zijn wij gesloten

Kies Cruise-expert
#17708408

Zuidelijke Caraïben vanaf Colón, Panama met de Le Champlain

Ponant
1 / 25
Leuke ontspanningsmogelijkheden aan boord
Mogelijkheid om kleinere havens te bezoeken
Gezellige sfeer op het schip

Bestemming

Caribbean

Reisduur

12 Nachten

Cruise schip

Le Champlain

Rederij

Ponant

Start poort

Colón, Panama

Route

Vertrek 20:30

De havenstad Colón ligt aan de Atlantische Oceaan en is de noordelijke poort naar het Panamakanaal. Tevens is het de tweede grootste stad van Panama en een belangrijk commercieel en toeristisch centrum. De stad is voornamelijk opgericht om cruiseschepen te ontvangen die vanuit de Caribbean aankomen. Een hoogtepuntje in Colón is het Panamakanaal treinspoor, wat tot 1896 de enige snelle manier was om spullen te vervoeren van Panama naar Colón. Ook is het Portobelo National Park een aanrader. Hier kunt u genieten van de omgeving en de historie van Colón.

Vertrek 18:00

Portobelo is een havenstad in Panama, gelegen in het noorden. De baai waaraan Portobelo ligt werd door Columbus gedoopt tot 'Puerto Bello', in het Nederlands 'mooie haven'. De haven speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van dit gebied. Zo behoorde de haven in de 18e eeuw tot het Spaanse koninkrijk in de Nieuwe Wereld. Ook heeft de zilvervloot aangelegd in Portobelo, waar de verzamelde kostbaarheden van de stad aan boord werden geladen en naar het Spaanse land werden vervoerd.

Aankomst 07:30

Vertrek 12:00

Reis vanuit Panama naar het noordwesten en u zult voor zich 357 kleine eilanden zien verschijnen. Stap aan wal van één of meer van de prachtige eilanden en geniet van de zon in uw gezicht en het witte zand tussen uw voeten. Ongeveer 40 van de eilanden, die ook wel de Kuna Yala eilanden worden genoemd, zijn nog bewoond de Kuna-Indianen. De eilanden leven van de visserij. Verder verbouwt men groente en fruit voor eigen gebruik. Op de eilanden wordt onderling betaald met kokosnoten die een vaste waarde hebben van 10 Amerikaanse dollars.

Aankomst 07:30

Vertrek 20:00

Cartagena is gesticht in 1533 en is gelegen aan de Caribische kust in het noorden van Colombia. Het is een van de mooiste koloniale steden in Zuid-Amerika. De prachtige oude binnenstad staat op de werelderfgoedlijst. Hier zijn veel oude gebouwen terug te vinden, zoals het Paleis van de Inquisitie. Daarnaast is er de mogelijkheid om verdedigingswerken en forten te bezoeken. De stad heeft een rijke geschiedenis in piraterij, de ontdekking door de Spanjaarden en de overname van de Engelsen. Dit kan onder andere terug worden gevonden in de architectuur op het eiland.

Aankomst 07:00

Vertrek 19:00

Santa Marta is gelegen aan de Colombiaanse Caribische kust en is de thuisbasis van de Sierra Nevada de Santa Marta, de hoogste bergen van het land. Bovendien is de Tayrona Nationaal Park ten oosten van de stad gelegen. Geniet van het kristalheldere water, kleurrijke zeeleven en de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada.

Aankomst 08:30

Vertrek 19:00

De hoofdstad van Bonaire, Kralendijk, heeft ongeveer 13.000 inwoners en biedt bezoekers prachtige stranden met een azuurblauwe zee. De schilderachtige omgeving van de plaats is absoluut de moeite waard om te bezoeken. De stad is klein en rustig, maar erg indrukwekkend. Overal staan prachtige, pastelkleurige gebouwen. De stad heeft een dorpse sfeer, wat het erg gezellig maakt. Een leuk feitje is dat de stad gebouwd is op een koraalbodem.

Aankomst 09:00

Vertrek 17:00

Mayreau heeft slechts 300 inwoners en is het kleinste bewoonde eiland, dat tot de Grenadines behoort. Alle bewoners wonen in het enige dorp, Old Wall. Op het eiland is slechts een weg te vinden.

Vertrek 18:30

Union Island behoort tot de eilanden van de onafhankelijke staatseiland St. Vincent en de Grenadines en is gelegen in de Caribische Zee. Geografisch gezien behoort het eiland behoort tot de Grenadines. Het bergachtige landschap geeft het eiland een vulkanisch silhouet, dat is waarom Union Island ookwel bekend staat als Tahiti van West-Indië.

Wat is inbegrepen:

Diensten inbegrepen

  • Accommodatie in de geboekte cabine categorie
  • Alle havengelden en belastingen
  • Vervoer van de bagage bij in- en ontscheping
  • Entertainment aan boord
  • Volpension (Bij specialiteitenrestaurants zijn extra kosten mogelijk)
  • Dranken aan boord: water, tafelwijn, koffie en thee bij de hoofdmaaltijden; Koffie en thee in de namiddag.
  • Captain’s Cocktail Party
  • 24-uurs cabineservice
  • Gebruik van de faciliteiten aan boord

Optionele diensten

  • Drankenpakket
  • Vluchten
  • Hotels
  • Transfers
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Huurauto's
  • Excursies
1 / 13

U vaart op:

Le Champlain

Beleef een spannende expeditie met de Le Champlain van Ponant en geniet van de exclusieve sfeer aan boord. Niet alleen de inrichting laat u verrassen, maar technisch gezien beschikt dit schip over de nieuwste faciliteiten.

Bouwjaar:

2018

Passagiers:

184
Leer meer over Le Champlain

Wie reist er?

Volwassenen18+ jaren
2
Kinderen0-17 jaren
0
Uitverkocht
  • 2 Volwassenen

  • 12 Nachten

Exclusief Calamiteitenfonds à € 2.50 per reservering en SGR bijdrage à € 5,- per persoon

Heb je hulp nodig? Neem contact op met onze cruise experts.

Ma. t/m vrij. 09:00 – 17:45 uur
Dreamlines fungeert als tussenpersoon voor Ponant.

Zuidelijke Caraïben vanaf Colón, Panama met de Le Champlain